Hyvää Lucianpäivää 2012!

Limingan kirkko on kauniisti valaistu Lucian päivän aamuna 2012
Satakunta alakoululaista tyttöä lauloi Lucianpäivän aamuna itsensä suoraan sydämiin Limingan kirkossa. Parinkymmenen vuoden perinne jatkuu, kun näkee kuhisevan ja valkoisiin mekkoihin pukeutuneen Luciajoukon, kuulee heidän laulunsa kulkueessa, joka sijoittuu kirkon etualalle. Esityksessä kerrotaan Lucia-legenda samalla tavalla kuin sitä on jo monet vuodet kerrottu yhä uusien koululaisten suulla.

Vanhempia ja perheen pikkuisia oli tullut seuraamaan Limingan joulun tunnelmaa kirkon penkkiin.
Tänä aamuna kaikki värit olivat kohdallaan, koska luontokin oli pukeutunut valkoiseen. Aamuhämärän sini kynttilänvaloineen tuli mukana vanhaan kirkkoon.

Limingan kirkossa esitettiin Liminganlahden yhtenäiskoulun Lucia-esitys kymmenien tyttöjen laulamana. 
Pikku Lucianeidon asuun kuuluu valkoinen pitkä mekko, jossa on punainen vyö. Päähän laitetaan hopeinen kimalteleva joulukuusennauha ja jalkaan valkoiset tai punaiset sukat. Itsellään Lucialla on vihreä kynttiläkruunu kutreillaan ja joskus myös linnuille tarkoitettu kauralyhde. Tällä kertaa lyhde on jätetty pois ehkä siksi, että siitä tippuisivat siemenet kirkon lattialle ennen kuin linnut saisivat ne.

Limingan kirkossa vietetään Lucia-juhlaa vuonna 2012.
Man sjunger så vackert i Limingo kyrka på Luciadagen 2012. Flickorna sjunger på finska, svenska och italienska den urgamla melodien Natten går tunga fjät...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matemaattinen joulukalenteri

Ritva-opettaja piirtää ja kertoo satuja

Rantakylä Photos